dilluns, 3 de desembre del 2012

Llibres electrònics

Tornem a tenir problemes amb la línia de telèfon fixe i conseqüentment amb l'ADSL. Ho vam reportar divendres i de moment encara no s'ha solucionat. Diuen que poden trigar fins a tres dies feiners, després parlaran d'eficiència sueca però a nivell d'atenció al client són un zero a l'esquerra! L'última vegada vam estar setmana i mitja sense telèfon, ni Internet, ni TV. Ja veurem quan triguen aquest cop. Per la finestra he vist que un operari havia pujat al pal dels cables del carrer, però després ha girat cua...
De moment, endollo l'Iphone a l'ordinador per poder navegar.
Sobre el que volia parlar avui és sobre els e-books o llibres electrònics perquè estava pensant comprar-me un e-reader. Sobretot per no haver d'esperar els enviaments per correu (i el que aquests costen), tot i que posats a triar prefereixo tenir un llibre de paper a les mans que un dispositiu electrònic (més). Sembla que seria una de les solucions més adients per tots aquells que som fora de l'Estat espanyol on no és gens fàcil (per no dir impossible) trobar llibres en català i on els que es poden comprar en castellà són només els "best sellers" o els que fan llegir a les Universitats. Doncs no, m'he quedat amb un pam de nas. Resulta que per qüestions de restriccions d'algunes editorials des de Suècia no puc comprar, per exemple, El silenci dels telers de l'Assumpte Montellà, l'Eneida de Virgili ni Memòria d'uns ulls pintats d'en Llach, per citar-ne alguns. En canvi, sí que he pogut adquirir La divina comedia de Dante (en castellà). És a dir, que si em compro un e-reader, hauré de comprar tots els llibres en català quan sigui a Bcn per endur-me'ls cap a Estocolm, la qual cosa no canvia massa del que he fet fins ara, excepte pel què fa al pes que puc dur a la maleta.
Sincerament, no ho entenc. Si som dins la UE on en teoria hi ha lliure mercat i lliure competència, perquè no puc comprar llibres electrònics en català però sí que ho puc fer si són en paper (per correu)? Algú m'ho pot explicar? Ho trobo un desaprofitament total d'una molt bon eina que tenim a l'abast i que podria portar la nostra cultura encara a més llocs del món sense que ens hi haguem de deixar la setmanada.

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

No sé quin és el problema però segur que és burocràtic i d'algú que ni li agrada llegir.
Si t'has de comprar un e-book jo crec que aniries millor amb un tablet, et fa la funció i de passada fa més coses.
Veig que les companyies telefòniques posen content a l'usuari d'arreu del món....

Maria ha dit...

Jo per això no m'he decidit encara. Fins i tot a Catalunya, hi ha problemes de compatibilitat de formats segons el dispositiu.

Anna ha dit...

Joan, la tablett ja la tinc (Ipad) però pels ulls no és gaire agradable. El que tenen de bo els e-readers és que és com si llegissis en paper.

Anònim ha dit...

Ben aviat el govern del PP i el ministre Wert al frontfaran el possible perque no es facin o no es puguim vendre llibres electrónics en català seguint el criteri de la seva "normalització llingüistica" en castellà que ahir van anunciar