dimarts, 16 d’octubre del 2012

la bombolleta sueca

vegeu la notícia senyalada
Recordareu que després de la manifestació de l'11 de setembre comentava el poc ressò que havia tingut la notícia a Suècia. Altres vegades ja he esmentat la baixa qualitat de les notícies internacionals a la premsa d'aquí, ep! excepte tot el que té a veure (directa o indirectament) amb EUA.
Avui, sento en Basté dient que tots els diaris catalans porten en portada la foto de Cameron i Salmond donant-se la mà, pactant sobre el referèndum escocès per l'autodeterminació, mentre els diaris espanyols no en diuen pràcticament res. En efecte, vaig a la pàgina d'El País, l'únic diari espanyol amb cara i ulls i veig un petit link (he hagut de fer un "ctrl + f" per trobar-lo) on un cop pitjat, es pot llegir sobre el tema. La notícia, exposada de manera molt objectiva, inclou la següent frase, al meu entendre totalment correcta: El talante, no la historia, es lo que de verdad diferencia el debate sobre la cuestión nacional en España y en Reino Unido.
Deixant la premsa espanyola a banda, la sueca també portava una mini-notícia, en les seves tres planes d'Internacional. La resta, i com ja fa vàries setmanes, era en gran part, segrestada per les eleccions a Estats Units.
L'altre gran notícia del dia -aquí a Estocolm- i que demostra la bombolleta en la que viuen els suecs, és que gràcies a un debat que va començar ahir, els pares i alumnes de les escoles municipals d'Estocolm han conseguit que no es tregui la mantega dels menjadors. En els àpats suecs és normal untar el pa amb mantega i (a casa) posar-hi també formatge. S'havia volgut substituir per margarina però sembla ser que no és tan sana com la mantega, de manera que a partir d'ara els nens podran triar entre les dues alternatives.  No cal dir que el servei de menjador a les escoles municipals és totalment subvencionat amb diner públic i els pares no han de pagar res extra. Mentre a Catalunya es discuteix sobre les fiambreres i els monitors de menjador, aquí el problema està entre la margarina i la mantega... És com allò que comenten que va dir Marie Antoinette quan van informar-la que el poble protestava perquè no tenien pa per menjar: "Mais s'ils n'ont pas de pain, qu'ils mangent de la brioche". Cadascú dins la seva bombolleta...

3 comentaris:

albert ha dit...

EL PAIS és (no) l'únic diari en cara i ulls que hi ha a Espanya. ës un diari perillós que disfraçat de "progre" fa i ha fet un mal terrible a Catalunya

Garbí24 ha dit...

Doncs ja voldriem tenir aquí problemes suecs....aquí pagar per portar la fiambrera

Kuroi Neko ha dit...

Ja veus... ja ens agradaria aquí que el pitjor dels mals fos triar entre margarina o mantega, hahaha.